Mitt i verkligheten

Published by Rebecka Enström on

I julklapp fick jag en bok: ” Andaktsboken för mammor år 2 – dagliga andakter till uppmuntran, tröst och styrka för verklighetens mamma.”

Redan när jag såg omslaget anade jag att det här var en bok för mig. Just orden ”…för verklighetens mamma” fastnade hos mig, och direkt när jag började läsa kände jag att min aning var rätt. Bibelorden och de korta reflektionerna ur livet, skrivna av mammor i olika åldrar, fångar just verkligheten och de ger mig uppmuntran, tröst och styrka.

Livet med jobb, barn och relationer kan vara fruktansvärt intensivt, krångligt och frustrerande. Bara i vardagen, utan att det egentligen har hänt nåt anmärkningsvärt. Svetten rinner, tårarna sprutar, ilskan kokar och orken lyser med sin frånvaro.

Mitt i den där verkligheten behöver vi ändå fortsätta streta framåt. Mer eller mindre i alla fall. Det vi då behöver är inte klämkäcka fraser och hurtiga leenden. Då behöver vi dela verkligheten med andra. Se och förstå att andra kämpat före mig, att andra fortfarande kämpar. Och dela den glädje, som också finns i det krångliga, de ljusa stunder som håller en uppe. De glädjekornen som kommer från andra människor i verkligheten, de kan jag leva länge på.

Gud själv har också levt mitt i verkligheten, som människan Jesus. Han vet vad det innebär. Och han vill dela livet med dig!

Rebecka Enström

Kategorier: Blogg