Svartbygge eller bygglov…?!

Published by Lennart Holmner on

 

 

Hört talas om Dulkajaure…? Nä, inte så troligt, och har du det vill du kanske inte kännas vid det? Det är en sjö inom Sorsele kommun ovan odlingsgränsen, mellan Sorsele och Ammarnäs nånstans. I början av veckan meddelade lokaltidningen att ett svartbygge upptäckts vid sjön. För ett år sedan sattes ett plakat upp på byggnaden med uppmaning till ägaren att kontakta länsstyrelsen. Av någon förunderlig anledning har ännu ingen hört av sig……! Nu ska den nedgångna stugan rivas. Orsak – olagligt intrång på statens mark.

Att bli kristen, eller att bli Guds barn – kärt barn har många namn! – är att få ”byggnadslov med strandtomt och sjöutsikt”, om du förstår metaforen. Du behöver aldrig vara rädd att stugan ska rivas eller flyttas. Du behöver inte heller bygga i smyg och vara rädd att bli upptäckt och bötfälld. Nej, Jesus själv själv lovar att den som kommer till honom blir aldrig utkastad. Tvärtom, Jesus ställer till med världens fest(eller himmelsk!) som överglänser allt du kan tänka dig. Förra helgen gästades Pingstkyrkan av Sebastian Stakset, som berättade om sin livsförvandling. Orsaken var/är mötet med Jesus. Jag citerar hans vittnesbörd: ”jag var full av hat och trasig inombords, den ende som kan laga ett trasigt hjärta är Jesus!”

Du behöver inte vara ett olagligt bygge i Dulkajaure som står inför omedelbart rivningshot – du kan få Guds bekräftelse in i ditt hjärta. Den bekräftelse och ”byggrätt” som säger: ”Jag älskar dig min dotter/son, jag har en underbar framtid för ditt liv!” Välkommen till Pingstkyrkan så berättar vi mera!

Lennart Holmner

 

Kategorier: Blogg