Är gud med mig?

Published by Victor Brännström on

 

Ibland börjar jag verkligen fundera hurvida Gud verkligen hör bön och är med mig i min vardag, i mina bekymmer, något som Han har sagt att Han ska vara.
 
Dom här funderingarna har dykt upp lite extra för mig i sommar. Det är nämligen så att jag i slutet av maj fick veta att jag hade diskbråck, dessutom ett så kraftigt som skulle kunna opereras. För mig blev det ett slag i magen, planerna för sommaren blev kastade i älven och jag kände mig allmänt nedslagen. Speciellt surt kändes det att eventuellt skulle jag missa möjligheten att både leda lovsång på 2 konferenser i sommar och komma iväg på min semestertripp söder ut. Jag bad över att ja skulle kunna få göra det jag planerade och att ryggen skulle bli bättre av sig själv.
 
De här tankarna var då i slutet av maj och nu är de början av augusti. Hur gick det då?
Jag har haft en otrolig bra hjälp av sjukvården, jag har fått komma till läkare både på vårdcentral och på Universitetsjukhuset utan en lång väntetid. Jag fick godkännande av läkare att åka iväg och spela lovsång på konferenserna plus min semestertripp. Jag har även hunnit med att blivit opererad för diskbråcket, varit sjukskriven samt börja jobba igen. 
 
Med facit i hand är jag övertygad att Gud hade en vakande hand över mig i sommar.  Här sitter jag 1 dryg månad efter jag fick smärtor, smärtfri och på väg att bli helt utan symptom. Gud är god, han står för de han har sagt. Inte alltid som du och jag tänker utan som han.  
 
Josua 1:9  ” Har jag inte befallt dig att vara stark o frimodig? Var inte rädd för Herren din Gud är med dig vart du än går.”
 
Heb 13:5b ”Gud har själv sagt: Jag ska aldrig lämna dig eller överge dig.”

Guds rika välsingelse!

Victor Brännström 

Kategorier: Blogg