Hälsningar från mitt i livet

Published by Elina Sundholm on

Ibland vaknar jag med en sång på hjärnan. Det är som att den har landat där under nattens (antingen) vila eller vedermödor. Sången brukar dröja sig kvar länge, länge och liksom prägla dagen en aning. Idag är det Pelle Karlssons ”Ett liv jag fått att leva” som går på repeat på insidan. Inspelad under 70-talet då mina föräldrar var mitt i livet, en av de sånger som präglat sig fast under barndomen då den sjöngs och spelades hemma och i kyrkan.  Här om dagen var det What if I stumble med mina tonårs stora frikyrkoidoler dcTalk, och lite nu och då det senaste halvåret är det den nyskrivna Faller in i Jesu armar som tröstar och lyfter mig. (om du klickar på sångtitlarna kommer du vidare till en inspelad version att lyssna på).  

Jag brukar ofta förundras över hur vuxna mina jämnåriga blivit, de som är födda kring mitten av åttiotalet. De har företag, hus, barn, en massa skägg, de dricker kaffe, uttalar sig politiskt, renoverar kök, har hunnit gå igenom livskriser och storhandlar med självscanning (!). Någonstans inser jag ju att jag är minst lika vuxen som de. Ganska ofta får jag dock känslan av att många i församlingen fortfarande ser mig som en av ungdomarna.

Men vet ni vad, jag är ingen ungdom. Jag är mitt i livet, raka spåret på väg in i medelåldern. I mig spelas sånger från 70-, 80-, 90-,00-, och 10-talet upp om vartannat. När mina barn är i min ålder vore det naturliga att några få sånger från 90- och 00-talet finns med i ”fastna på hjärnan-repertoaren” men mest 10-, 20-, och -30-talets sånger, svindlande tanke. De ska inte ha träffar med sina pensionärspolare som heter ”Minns du sången dina morföräldrar minns”. Och vet ni vad? Jag har bestämt mig för att inte bara acceptera nya sånger och annorlunda uttryck. Jag tänker stå tillsammans med mina barn och barnbarn och lovsjunga, tillbe och hänge mig för full hals och efter bästa förmåga. Och sedan tänker jag lyssna, rådge, korrigera och vägleda dem med all den erfarenhet jag samlat på mig med åren. Men allra mest be för dem, uppmuntra dem och älska dem in i en egen gudsrelation och församlingsgemenskap.

Välkommen på generationssamtal i vår kyrka, alla ska med:

26/10 kl 13 75 år och äldre

26/10 kl 18 61-74 år

26/11 kl 11 Barn

26/11 kl 13 30-45 år

2/2 kl 18 Ungdom

7/2 kl 18 Unga vuxna

11/2 kl 13 46-60 år

Kategorier: Blogg