Håll det äkta

Published by Rebecka Enström on

Alla som besökt en offentlig toalett någon gång vet att på väggarna i toalettbåset finns både ett och annat att läsa. Arga ord, kärleksmeddelanden, skämt, signaturer… Högt och lågt. För egen del brukar det bli så att jag läser det som står lite förstrött, jag roas någon gång och irriteras någon gång men mest känns det ganska intetsägande det som står. 

I våras hade jag förmånen att få studera några kurser på universitetet. (Oerhört givande och roligt, men det får vi ta en annan gång – nu stannar vi kvar i toalettmiljön.) En dag ser jag på en av väggarna i ett sådant där toalettbås: en enda skriven rad. Och den raden får mig att stanna till och tänka. Nästan beröras. Det är tre enkla ord: Håll det äkta. 

Håll det äkta. Nästan som ett nödrop, en vädjan. Som en sista utandning från någon som är less och inte orkar med mer yta. Och mina tankar går till kyrkan. Kyrkans budskap är äkta, Jesus är på riktigt och han är allt annat än yta. Jesus vill hjälpa dig att vara ditt äkta jag, inifrån och ut. Och med Jesus behöver vi som tror på honom inte ha några fasader, vi kan vara äkta med varandra – både när livet är fest, när livet är botten och när livet är grå vardag. För vi kan veta att vi är älskade!

Håll det äkta. Även om det kan vara svårt ibland. Välkommen hit, välkommen hem!

Rebecka Enström
Administratör Pingst Umeå

Kategorier: Blogg