Rätt till tro

Published by Mateusz Nowicki on

Det är en mänsklig rättighet att få välja sin tro. I Sverige har vi grundlagskyddad både yttrandefrihet, tryckfrihet och religionsfrihet. Det är en del av basen för ett demokratiskt samhälle. I vår kyrka har vi alltid följt människor som tagit emot Jesus, konverterat och blivit kristna, precis som i de flesta andra kyrkor i Sverige. Genom dopet i vatten och i gemenskapen har detta fått ett tydligt uttryck. Nu riskerar flera av våra konvertiter som kommit till tro de senaste åren att utvisas till en osäker framtid på grund av sin kristna tro. Det anser vi är fel! En del riskerar till och med livet i och med sitt beslut att bli en kristen. Därför har vi startat insamlingen Rätt Till Tro Umeå, för att tillsammans göra skillnad.

”Sannerligen, vad ni har gjort för någon av dessa minsta som är mina bröder, det har ni gjort för mig.” Jesus i Matteus evangelium 25:40

Visst vill du vara med och hjälpa till? Ge gärna en gåva till insamlingen!
Stort tack för ditt engagemang för ett förvandlat liv och en förvandlad värld

Ulf Sundkvist
Föreståndare och pastor, Pingst Umeå

Kategorier: Medlem