Visionssöndag: Framtidens mötesplats, där livet kan växa

Published by Mateusz Nowicki on

Vi har en stor dröm. Ett förvandlat liv – En förvandlad värld. Vi tror att det börjar med att människor upptäcker det oerhörda, att det finns en Gud som älskar oss och kommer oss nära genom Jesus. 

Visionssöndagen börjar med Gudstjänst som mynnar ut i en beskrivning av visionen om Framtidens mötesplats, ”där livet kan växa”. Hoppas att just du kommer på visionssöndagen 6 oktober 11.00. Dina tankar är viktiga och du behövs!

För att gå mot drömmen behöver vi som församling en plats där vi kan mötas och fira Gudstjänst, samla våra barn och unga, familjer, singlar, våra olika invandrargrupper, men också våra seniorer. Vi behöver ett hus, ett hem, en möteplats som också är öppet för människor i vår närhet.

Nu har det öppnat sig en möjlighet. Genom samarbete med Dalkarlså Folkhögskola kan vi bygga en gemensam mötesplats, som både svarar mot vårt behov av nya och bättre lokaler och skolans behöv av en kreativ bildningsmiljö. Det finns två förlag. Antingen river vi och bygger där kyrkan står idag på Kungsgatan eller så bygger vi något nytt i Ålidhems centrum. 

Samarbetet gör att vi får ner kostnaderna, bygger nya broar och öppnar dörren för fler församlingar och andra parter ex vis PMU Secondhand, socialt arbete, sport och idrott. På så vis kan vi betjäna regionen och bygga Guds rike

Båda förslagen bygger på idén om att samverka om lokaler i så stor utsträckning som möjligt för att tänka klimatsmart och ekonomsikt, men också för att vi tror att vi hör samman. 

Läs bifogad visionsbeskrivning här, reflektera, be, tänk och dela dina tankar.

Processen framåt:

  • 6/10 Visionssöndag. Presentation av ”En vision – två förslag” med Q & A (frågor och svar)
  • Samtal i Hemgruper
  • 27/10 Församlingskväll samtal och Q & A (frågor och svar)
  • 24/11 Gudstjänst med församlingsmöte: Summering av frågorna. Något om ekonomin.
  • 19/1 Årsfest i januari – Inriktningsbeslut?

Varma hälsningar i Kristus

Ulf Sundkvist
Föreståndare och Pastor