Min berättelse med Adam Lindberg

Published by Mateusz Nowicki on

Adam Lindberg, 27, har inte alltid varit kristen. Men när han var redo att ta egna beslut så mötte han Gud, som sedan har blivit en del av det mesta centrala i tillvaron.

Annars är han en ganska vanlig kille, som gillar musik, gärna rock eller varför inte hip hop. Han är gift och har en dotter på 6 månader. Nyexad logoped som jobbar i Örn- sköldsvik och gillar att gå i kyrkan som han ser som sin familj.

Som tonåring konfirmerades jag utan att egentligen tänka speciellt mycket på innebörden. Det var först senare på högstadiet och framförallt gymnasiet som jag började fundera och reflektera över livet och tro. Jag började hänga mer i kristna sammanhang, åkte
på kristna läger på helgerna och träffade massa nya vänner. Min tro har alltid har funnits med mig under hela mitt liv, men jag tror att Gud mötte mig på riktigt när jag var redo att fatta egna beslut.

Adam träffade sin fru under en musiker- utbildning och även hon är aktiv i kyrkan. Deras tro finns med dem hela tiden och många diskussioner hemma vid köksbor- det berör ämnet.

– Vi pratar mycket om vad vår tro bety- der för oss och hur Gud påverkar vårt liv. Gemenskapen är otroligt stark och många av våra vänner tillhör också kyrkan.

Vad betyder gemenskapen och män- niskorna i kyrkan för dig?
– Att vara tillsammans med positiva och

troende människor är fantastiskt. Samti- digt som när någon har det svårt eller ställs inför utmaningar i livet finns kyrkan där och stöttar på ett bra sätt.

På vilket sätt hjälper tron dig i livet?

– Den hjälper mig i svåra stunder och gör att det blir enklare att ta sig framåt i livet. Oavsett om det gäller karriär, famil- jeliv eller något annat så är det ett stöd som ständigt följer med.

Har du någon gång tvekat på din tro?

– Tron är en central del i livet man bär med sig hela tiden. Både när det är som bäst i livet och när det är som sämst faller jag alltid tillbaka till att Gud alltid finns där. Det är oundvikligt att man någon

gång ställt sig frågan – Hur kan Gud tillåta detta? I bönen, när man firar gudstjänst tillsammans landar jag alltid i en inre trygghet där jag känner att Gud finns med mig hela tiden genom livets svårigheter.

Har du någon gång varit arg på Gud?

– Inte arg på Gud kanske, men mer ledsen. För snart två år sedan förlorade jag min syster i sviterna av en allvarlig bilolycka och livet vändes upp och ned. Jag var förkrossad och förstod inte hur det var möjligt hur det kunde bli såhär. Mitt

i allt detta när allt var som värst och man tittar tillbaka i backspegeln så har Gud burit mig igenom de mest mörka stun- derna i livet och det har stärkt mig i min tro. Människor från kyrkan är en central och viktig del i mitt liv där jag alltid fått stöd och ny kraft.

Har du många vänner i kyrkan?

– Väldigt många av både min och min frus vänner kommer ifrån kyrkan. Det
är otroligt roligt att samlas och sjunga, spela musik och på så sätt uttrycka vår tro. Gemenskapen är helt fantastiskt och jag hoppas fler kan upptäcka det.

Vad är det bästa med din tro?

– Jag tror att Gud har skapat oss för relationerna med andra människor. Jag ser människorna i församlingen som min andra familj.

– Det slår mig ofta hur fascinerade det är vilken salig blandning av olika indivi- der med olika bakgrunder, i olika åldrar det är i kyrkan, och hur mäktigt och fint det är att alla är en del av en gemenskap, stöttar varandra samt hur välkomnande och fördomsfritt det är. Det händer något i atmosfären när många människor samlas kring samma upplevelse och delar livet
i ett sammanhang. Det är häftigt, säger Adam avslutningsvis. 

(Denna text är hämtat från julguiden i Aftonbladet 27/11 2019)

Kategorier: Blogg