Definierad av Gud

Published by Rebecka Enström on

Hur lätt är det inte att vilseledas att tro att mitt värde som människa eller som kristen definieras av vad jag gör och hur jag gör? 

Hur mycket engagemang jag har i kyrkan eller hur många gudstjänster jag besöker – det avgör väl statusen på min kristna tro. Dessutom är det bra om jag uttrycker mig vackert, aldrig blir upprörd, inte har bekymmer hemma (eller inte nämner dem i alla fall) och alltid är empatisk och beredd att offra min tid för andra. Då väntar himlen runt hörnet…

Som om antalet engagemang, besökta gudstjänster, vackra ord, undanstoppad frustration, dolda problem och utarmad ork avgör frälsningen…

Ty om du med din mun bekänner att Jesus är herre, och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli räddad. Hjärtats tro leder till rättfärdighet och munnens bekännelse till räddning.” (Rom 10:9-10)

Hoppsan! Kan det vara så att det är hjärtats tro som avgör? Mötet med Gud och Hans kärlek helt enkelt.  Ja och då kanske det till och med är så att ditt värde som människa och som kristen definieras av vem du är. Han som har skapat dig ger dig ditt värde enbart för att du är du, en människa älskad av Honom. Det Gud fyller ditt hjärta med kommer då att forma ditt liv.

När Gud själv får definiera vem du är då minskar inte ditt värde om du engagerar dig i grannen eller i fotbollsklubben eller om du går ut i skogen och möter Gud i stillheten en söndagsförmiddag. Då kan du också uttrycka hur du verkligen känner, berätta om trasiga relationer och brister i ditt liv, uttrycka frustration och ilska, vila och säga nej ibland. 

Kan jag? Ja, för det är hjärtats tro som avgör. 

Rebecka Enström
Administratör Pingst Umeå

Kategorier: Blogg