Vi ställer inte in. Vi ställer om! vi ställer upp!

Published by Mateusz Nowicki on

Ungefär så tänker vi i mötet med den dramatiska situationen vi är i just nu. Vi får inte samlas till Gudstjänst om vi är över 50 personer. 70+ arna uppmanas att gå i karantän tillsammans med andra riskgrupper. Inte sedan 1856 har sådana restriktioner funnits i Sverige. 

Vi ställer om!

Vi streamar numera våra Gudstjänster. Vi använder sociala medier mer än någonsin. Vi aktiverar hemgrupper och uppmanar alla att öppna sina hem, utan att ta några risker, för att bygga kyrka också i denna tid.

Vi kommer gör mer Online. Därför blir hemsidan särskilt viktigt. Där kommer du hitta alla nyheter och allt som växer fram efter hand. Corona förändrar oss, men bestämmer inte över vårt liv som kyrka. Det gör Gud.

Vi ställer upp för kyrkan

Dina böner och ditt trogna offrande är särskilt viktigt just nu. Om du brukar be för församlingen, be mer. Och be också för oss som pastorer. Om du brukar offra och bidra ekonomisk eller kanske bara ibland. Nu behöver församlingen dig mer än någonsin. 

Vi ställer upp för varandra

Men, om det är precis tvärt om, att du behöver hjälp. Dra dig inte för att höra av dig. Vi ställer upp för dig. Jag vågar lova att vi ska göra allt vi kan för att ingen skall lämnas efter på vägen eller sitta själv. Jag vet att det är stora ord och att jag kommer få äta upp dem, men jag tänker att så måste vi göra i tider av oro.

Ps 46:1-5 
Gud är vår tillflykt och vår styrka, en hjälp i nöden, som aldrig svikit. Därför räds vi inte om än jorden skälver och bergen störtar i havets djup, om än vattnen brusar och skummar och bergen darrar vid havets uppror.

Här är en flod vars strömmar ger glädje åt Guds stad, som den Högste har helgat till sin boning. Därinne bor Gud, den skall aldrig falla, den får hjälp av Gud när morgonen gryr. 

Ulf Sundkvist
Föreståndare och pastor

Kategorier: Medlem