Uppstått har Jesus, hurra, hurra!

Published by Rebecka Enström on

Ja så började sången som vi sjöng när jag var barn. Vi sjöng den kring påsk i kyrkan, men faktiskt även i skolan. Mina klasskompisar kunde gå runt och sjunga om att Jesus har uppstått.

Att Jesus har uppstått är precis vad vi firar nu. På långfredagen minns vi att Jesus dog för dig och mig, han tog straffet för alla människors synd och dog istället för oss. På påskdagen firar vi att Jesus uppstod igen. Och genom att tro på Jesus får du och jag bli räddade (frälsta) från döden och istället ta emot det eviga livet, livet med Gud i himlen. Och här i livet får vi också tryggheten att ha en relation med Gud/Jesus varje dag

Jag minns att jag frågade mamma när jag var liten varför det bara finns en påsksång men så många julsånger. Jag ställde frågan för jag tyckte det var tråkigt att inte kunna sjunga en massa härliga påsksånger på samma sätt som vi sjunger massor av julsånger kring jul. Jag minns inte hur mamma svarade på frågan men jag kan än idag tänka på den ojämna fördelningen av sånger. Vid jul firar vi Jesu födelse och utan julen hade inte påsken funnits. Men å andra sidan hade julen inte varit särskilt mycket att fira om inte påsken och dess innebörd funnits. Utan Jesu död och uppståndelse hade vi varit förlorade som mänsklighet. 

Så det är klart att påsken är värd att firas och värd att sjungas om. Men helt ärligt, inte kan du heller så särskilt många påsksånger? Eller?

Om jag tänker lite extra på det där med sångerna så har jag nog ändå svaret. Det sjungs massor av sånger i våra kyrkor runt om i landet och världen varje söndag; sånger om Jesus, om hur mycket Jesus älskar dig och mig och om nåden att vi får ta emot frälsningen och vinna en relation med Gud själv och det eviga livet. Därmed vill jag påstå att varje kristen sång är en påsksång! 

”Jag är uppståndelsen och livet. Den som tror på mig skall leva om han än dör” (Joh 25:11)

Uppstått har Jesus, hurra, hurra!

Rebecka Enström

Kategorier: Blogg