Corona, oro och ro

Published by Lennart Holmner on

Varje höst åker jag upp till min hemby Gunnarn. En veckas älgjakt med släkt, vänner, nostalgi och naturupplevelser i en härlig blandning. Och gott kött som hamnar i frysboxen hemma…
En gammal originell jägare, Karl-Einar, humoristisk och slagfärdig, hade ett citat som han använde då och då: ”Det är historiskt!” En stor älg, en lyckad jaktdag eller en vacker höstmorgon – då kom citatet….

Just nu, över hela världen, delar vi samma erfarenhet – ”Det är historiskt!” Corona finns på allas läppar, påverkar alla sektorer i samhället. Och som oftast – de allra svagaste drabbas hårdast. I denna kris föds också fantastiska initiativ, fantasin är närmast gränslös när det gäller olika hjälpinsatser och erbjudanden. Det är historiskt!

En präst i Svenska Kyrkan i Umeå, Sven-Bertil Grahn, lade ut detta på Facebook nyligen: ”Mitt i corona finns oron, mitt i oron finns ro.” Det är inte lättsinne, ingen förnekelse eller förträngning av krisen. Men ett uttryck för trygghet och förtröstan inför det okända. En trygghet och ro som Gud kan ge. Att han har sista ordet, trots allt som sker. En generation som är uppväxt med kontroll står skyddslös när denna kontroll går förlorad.

Jesus mötte oroliga, förskräckta människor med orden ”var inte rädd.” Jag menar att din och min oro idag kan förvandlas till ro. Bibeln berättar om något tidlöst, varje människa kan få verklig ro i sin själ. Nyckeln heter Jesus Kristus. Trots restriktioner från myndigheterna kommer massor av gudstjänster att firas denna påsk. Digitala sändningar över hela landet, även i Umeå. Välkommen att titta/lyssna, om påskens budskap kan vi verkligen säga – ”Det är historiskt!”

Med önskan om Guds välsignelse
Lennart Holmner
Vice föreståndare och pastor med ansvar för mission, diakoni och senior

Kategorier: Blogg