Församlingsinformation

Published by Mateusz Nowicki on

Fredagen den 27 mars gick myndigheterna ut med information om att alla samlingar med över 50 personer var förbjudna. Till det uppmanades till social distans och karantän för alla över 70 år. Det förändrar helt förutsättningarna för oss att vara och verka som kyrka. Vi bestämde oss omgående för att ”Vi ställer inte in. Vi ställer om och vi ställer upp!”

Hemgrupperna som är en mindre grupp, blir mer aktiva och öppna för att så många som möjligt därigenom kan få dela tro och liv.

Online
Vi gör våra Gudstjänster Online. Ett helt gäng volontärer sliter nu hårt för att göra våra Gudstjänster tillgängliga för alla med internet. Klicka in på vår youtubekanal Pingstplay. Nu är kyrksalen mer tv-studio än kyrksal. Detta för att hela församlingen och alla som är nyfikna på vem Gud är ska få möjlighet att vara med.

  • Gudstjänst med Nattvard Online 2/5 11.00.
    Tillsammans firar vi nattvard. Förbered er gärna genom att duka med druvjuice och bröd och samlas sedan i hemmet som par, familj, vänner eller hemgrupp för ett nattvardsfirande i all enkelhet.
  • Församlingsmöte Online 2/5 12.00
    Välkommen på ett möte och vad som är på gång och hur vi tar oss vidare också i tider av Corona. Det går bra att ställa frågor under mötet genom att skicka sms till: 073 42 44 381

Vi kommer framöver också börja med Zoom som är en plattform för digitala mötesrum. Ladda gärna redan nu ned appen på din telefon, surfplatta och dator. Läs mer om det här.

I dagarna startar morgonandakter på våra sociala medier. Bön och undervisning görs tillgänglig. Och fortfarande går det att få hjälp och support med hjälp av den gamla hederliga telefonen. För Kids, Youth och Unga vuxna finns flera olika kanaler att mötas i för att dela livet och tron.

Framtidens mötesplats
Nya ritningar för Uller är på gång. Vi tänker att de ska testas hos kommunen för att se vad som är möjligt. Samtalen med Diös om Ålidhem går också framåt. Men totalt sett finns det ännu inte färdiga förslag att ta ställning till. Mer information på söndag 12.00 i församlingsmötetet.

Umeå
Sjukhuskyrkan och sjukhuset mobiliserar för fullt. Församlingarna runt Sjukhuskyrkan står nu stand by för att supporta anhöriga som drabbats och personal som behöver stöd.

PMU Second hand ropar efter volontärer. 70+arna som gjort ett stort jobb är verkligen saknade. Glädjande nog har dock försäljningen återhämtat sig nu efter att ha sjunkit i början av Coronakrisen.

Hannaskolan kämpar på med undervisning precis som de kommunala skolorna. Det blir en annorlunda skolavslutning, i mindre grupper. Sedan är det dags för flyttning till nya lokaler.

För Kafé station kan nu bara ett mirakel rädda verksamheten. Som vi skrev förra veckan har Stationen AB: s styrelse tvingats till drastiska åtgärder. Maj månad avgör nu hur framtiden kommer att se ut.

Dalkarlså som bytt namn till Umeå folkhögskola har precis som Umeå Bibel School och ALT digital undervisning nu. För folkhögskolan innebär denna nya situation helt nya möjligheter. Det startas i dagarna upp flera nya projekt bland annat i samverkan med Arbetsförmedlingen. Be gärna för att riksdagen ska besluta om mer medel för fortbildning och re-orientering nu när arbetslösheten skjuter i höjden.

Nyhemsveckan och Lappis
Som många förmodligen hört kommer både årets Nyhemsvecka och årets Lappis att ställas om till digitala mötesplatser. Hur det skall ske vet ingen riktigt ännu. Det är i skapande. Mer info på www.lappis.se.

Världen
Våra missionärer är fortfarande kvar i fält. De mår bra och är trygga. Väldigt mycket går faktiskt att göra med hjälp av modern teknik, men självklart finns osäkerhetsfaktorer. Be därför om beskydd, vishet och vägledning i arbetet.

Med önskan om Guds välsignelse
Ulf Sundkvist
Föreståndare och pastor

Kategorier: Medlem