Varför hör ingen av sig

Published by Rebecka Enström on

Den frågan har jag ställt mig många gånger. Varför hör så få av sig för att få prata om det som skaver i livet. Jag är nämligen övertygad om att det finns massor i livet som vi bär helt själva istället för att bära det tillsammans i samtal. Alla skulle må bra av ett samtal med en själavårdare ibland.

Om jag ska svara på min egen fråga, vad svarar jag då?

1. Kanske handlar det om att vi ibland inte vågar, problemet verkar för stort eller för genant för att prata med någon annan om…

2. Kanske tänker vi att problemet är så litet eller ”konstigt” att ingen annan ska behöva bry sig om vårt problem…

3. Kanske vet vi inte om att kyrkan erbjuder gratis samtal med vana själavårdare…
4. Kanske vet vi inte om att ensamhet och önskan att bryta sin isolering också är skäl för att boka ett samtal…

Inga frågor eller funderingar är varken för stora eller för små. Kyrkan finns här för dig och det du behöver prata med någon om. Att prata med andra gör skillnad, att liksom få sätta ord på sina tankar och känslor, jag vet det, både i mitt yrkesliv och av egen erfarenhet. Vill du läsa mer eller boka samtal klicka här.

Välkommen att höra av dig! /
Rebecka Enström
Själavårdsavsvarig

Kategorier: Blogg