Allting har sin tid

Published by Mateusz Nowicki on

Mitt år på bibelskola i Småland har nu kommit till ett slut. Det har varit ett år då jag utvecklats och växt så det bara knakar. Ett år då jag fått skratta och gråta om vartannat. Det har varit högt och lågt, och det fina är att jag har fått dela allt med andra, från morgnar till sena nätter. Jag kommer att sakna den här tiden i mitt liv, och det känns tufft att lämna den bakom sig. Men som min kloka vän sa så måste allt ha ett slut för att något nytt ska börja.

I Predikaren 3:1-5 står det:
“​Allt har sin tid, det finns en tid för allt som sker under himlen: en tid för födelse,
en tid för död, en tid att plantera, en tid att rycka upp,
en tid att dräpa, en tid att läka, en tid att riva ner, en tid att bygga upp,
en tid att gråta, en tid att le, en tid att sörja, en tid att dansa,
en tid att kasta stenar, en tid att samla stenar, en tid att ta i famn, en tid att avstå från famntag”
Hela världen är i en tid av förändring, men det kommer inte vara såhär för alltid. Vi kan inte själva veta vad framtiden kommer att innebära, men vi kan lita på Guds löften även när vi själva inte kan se ljuset i slutet på tunneln.

Precis som årstiderna skiftar från vintern till sommaren så skiftar även perioderna i våra liv, men Gud är alltid densamme. Det vi kan göra är att välja att se det fina i stunden och vara i nuet. Han vet vad vi behöver, så vi behöver inte oroa oss eller vara rädda. En lovsång som betytt mycket för mig den senaste tiden är Seasons av Hillsong, som just handlar om att allt har sin tid och att livet har olika perioder men att med tålamod kommer även svåra perioder gå över till något nytt. Refrängen går såhär:

“Though the winter is long even richer The harvest it brings
Though my waiting prolongs even greater Your promise for me like a seed

I believe that my season will come”

Oavsett vilken period du är i livet just nu så kom ihåg att Gud är med dig i allt och att det finns en tid för allt. Det är okej att sörja, gråta, riva ner och vara arg, men fastna inte där för alltid! Mitt i det tuffa finns det ändå sådant som är gott. Med Gud så kan något vackert växa fram även ur det svåra. Så även om jag kommer att sakna min tid på bibelskola oerhört så tänker jag välja att blicka framåt mot det nya som kommer!

Elina Bengtsson
Medlem i Pingst Umeå

Kategorier: Blogg