Kärlek vid som oceaner

Published by Linda Arctaedius on

En solig och varm tisdageftermiddag fick några från teamet äran att åka iväg till hemgården ett av stadens äldreboenden för att sjunga och sprida lite glädje i dessa tider. På grund av smittorisk/ corona så fick vi inte komma in och hälsa på utan ställde upp vår ljudanläggning på gräsmattan utanför. Personalen berättade att de saknade vår sånggrupp som brukar komma och besöka dem regelbundet, för det är mycket uppskattade besök, och att de är så välkomna tillbaka när coronapandemin är över.  Ett femtiotal pensionärer samt personalen samlades på både första och andra parkett (balkongerna) och hela uteterassen fylldes. Så fint! Det fanns även några välbekanta ansikten i publiken, våra kära församlingsmedlemmar, bland annat Eivor Stålhult som hälsar så mycket till hela församlingen! Vi framförde ett antal sånger från sångskatten segertoner och de allra flesta sjöng med. Några som lyssnade hade även önskesånger som vi till allas glädje kunde! Så fint att få sjunga tillsammans. 

Om ni klickar på filmen nedan kan ni lyssna på en av sångerna som vi sjöng. Lennart och Eva Marie Holmner som framför ”Kärlek vid som oceaner”.

Här kommer texten om ni vill sjunga med:

Kärlek vid som oceaner,
nåd så väldig som en flod,
när vår Herre för oss alla
offrar sig, sitt dyra blod. 

Vem kan avstå sådan kärlek,
motstå nådens verklighet?
Hjärtats sång om Jesu kärlek
 sjungs var dag i evighet.

Ifrån korsets fot det flödar
 fram en källa klar och ren.
Från Guds hjärtas djup den väller, 
bär hans liv till var och en.

Nåd och kärlek strömmar alltid
 ifrån höjden till var tid.
Den vill fylla hela jorden,
kyssa den med Herrens frid..

/ Linda Arctaedius 
Pastor med ansvar för Barn, familj och integration

Kategorier: Blogg