Radiogudstjänst i Holmsund

Published by Mateusz Nowicki on

I december 2019 kom frågan om inte Holmsund Pingst kunde tänka sig att göra en radiogudstjänst senvåren 2020. Efter samtal inom ledningen kom vi fram till att vi ville vara med och även i detta forum få predika Jesus, då det är en väldigt stor spridning bland människorna som lyssnar på radiogudstjänsterna och inte alla är troende. Att det skulle vara ca 200 000 människor som lyssnar hade kanske inte jag stenkoll på vid det tillfället. Tiden gick och med det började så smått nervositeten att smyga sig på bland oss involverade. Tankar som ”vad har jag att komma med” ”tänk om det jag gör inte blir tillräckligt bra” gjorde sig tillkänna. Tankar som är högst mänskliga, men som tyvärr allt som ofta kan hindra oss från att blomma ut i vårt tjänande då de får oss att inte ställa upp. Men vi körde på ändå, vi hade ju lovat och tur var väl det!

 Söndagen den 31e maj när jag kommer till kyrkan i Holmsund på förmiddagen är musikerna under ledning av Clarence Jakobsson samt Stina och Gunnar Gunnarsson redan igång med att repa och ljudtesta. Eftersom corona härjar så har vi nämligen fått sprida ut inspelningen över hela dagen. Så att barnkören fick vara för sig och Ewa Jonssons som delade ett vittnesbörd fick vara för sig. Men vilken fantastisk dag vi fick tillsammans! Allt ifrån Liza Berganders inledning till Cecilia Brännströms bibelläsning riktade fokus mot Jesus och bort från oss själva. Och när den Helige Ande visade att han minsann har varit med och knutit ihop låttexterna med predikotexten så blir det en stark påminnelse om hur stor Gud är! Att han har styrt våra steg och varit med i förberedelserna ännu mer än vi kunnat ana. Jag är så tacksam för att vi som gemenskap den dagen tillsammans fick möta Gud ännu en gång och påminna oss om hur fantastisk han är! 

Radiogudstjänsten “hälsa till ande, själ och kropp” kommer sändas den 5e juli i Sveriges radio P1 kl.11:03 och sedan ligga uppe på deras hemsida i 30 dagar.

Hanna-Maria Holmefur
Pastor med ansvar för Holmsund

Kategorier: Medlem