En annorlunda vår

Published by Svante Hektor on

När året började hade jag en föraning av att det skulle hända annorlunda saker under 2020. Det var en känsla som vuxit sig starkare under en tid av bön och fasta i slutet på 2019. Hur det skulle bli visste jag dock inte. Vårterminen innehöll tidigt uppdrag i Sri-Lanka och Egypten men sen var det en ganska lång tid planerad utan internationella resor och mer arbete framför skärmen. Sen kom Corona och jag hann nätt och jämt hem från en vecka i Egypten innan stora delar av världen stängdes ner. Jag var glad att vara hemma och kunde lägga energi på att ge stöd från distans. Sedan dess har jag suttit i oändligt många skärm möten med enskilda ledare och grupper av ledare. Och det går faktiskt att få mycket gjort också den vägen. 

Jag drömde aldrig om en pandemi men jag konstaterar att när den kom har det manat många fler att söka Gud. Och det gäller mig också! Guds ord består och blir mer attraktivt svåra tider. Från plats efter plats får vi rapporter om att många söker och responsen på IBRAs mediekommunikation har ökat kraftigt på många håll. Sitter just nu med meddelande från en vän som jobbar i Swahilikustområdet i Tanzania där jag bodde som liten. Ett område med väldigt många muslimer som ännu inte känner Jesus.  För några dagar sedan var han med när 25 nya bibelupptäckargrupper startades. 

När jag funderar över några av de mentorssamtal och träningsinsatser jag haft den senaste veckan men också de senaste månaderna, konstaterar jag att det handlar väldigt mycket om att dela evangeliet och hoppet till människor i utmanande miljöer. Det handlar om länder och platser  där man riskerar livet eller kan förlora sitt medborgarskap om man börja följa Jesus och avviker från majoritetsbefolkningens tro och kultur.  Namn och platser går inte att nämna här, men jag fascineras över hur den Helige Ande inte låter sig stoppas i att påverka och dra människor till sig. En bön som blivit än starkare i mitt hjärta och som jag ofta delar i dessa samtal, är ”Låt ditt rike komma”, i enskilda hjärtan men också samhällen. Hur ser det riket ut? Grunderna och drivkraften är densamma men kan ta sig olika uttryck i olika kulturer. När vi ber händer det fascinerande saker. Återkommer lite mer om det i kommande hälsning. 

Jag är så tacksam för att vi tillsammans får be att Guds rike ska komma men också vara med och bygga det. Tack för dina böner och det du bidrar med till detta bygge! 

Med önskan om en glad sommartid. /
Svante Hector

Kategorier: Blogg