Rädda gräsmattan

Published by Ulf Sundkvist on

Vi hade ju gjort allt man skulle göra. Bra jord, bra frösort, vattnat, bett och vakat över den blivande gräsmattan. Så började den växa så fint och så grönt i slutet på augusti förra sommarn. Men så kom vintern 2020. Den eländiga vintern, i alla fall sett till Umeås gräsmattor. Inte bara Rådhusparkens matta drabbades, även vår. Gul var bara förnamnet. Nästan inte ett enda grönt strå. Vad ska en göra?

Det är klart jag samråder med min kära hustru om det “elände” vi hamnat i. Hon föreslog en brutal behandling. Vertikalskärare. Jag höll emot och föreslog vatten och bön. Och kan ni tänka er. Denna gång vann den late. Så brukar det inte vara. Men nu växer gräset igen. Ur det till synes döda kommer livet igen. Halleluja sjunger det i hjärtat mitt. Som gräsklipparen skall få jobba även denna sommar. Du fattar. Jag är enkel att glädja.

Så tänker jag också att det kan vara med våra hjärtan. Vinter och kyla kan skada och bryta ner. Ensamheten och mörkret eller det förflugna ordet, konflikten eller de egna misstagen så är vi där som en gulnad gräsmatta utan tillstymmelse till den grönska och glädje den var tänkt för. Livet blir ju inte alltid som planerat. Livet är inte rättvist. Men Gud är god!

Väl medveten om att det ibland kan behövas en operation. En slags omskärelse av hjärtat så kan undret ibland ske helt utan egen insats. Som en nåd från himlen. Jag tänker att det får bli vår sommarhälsning. Finns det hopp och nåd för gulnade gräsmattor så finns det nåd också för människor. Skaparen av livet och vår underbara natur är också frälsaren inte bara för gulnade gräsmattor utan också är för ett hjärtat skadat av vinterns is och kyla. Det finns hopp!

Glad sommar! /
Ulf och Louise Sundkvist
Pastorspar Pingst Umeå

Kategorier: Blogg

Ulf Sundkvist

Ulf Sundkvist

Ulf Sundkvist är föreståndare och pastor i Pingst Umeå men medverkar också regelbundet med gästkrönikor på tidningen Dagens ledarsida. Läs mer av Ulf Sundkvist i tidningen Dagen.