Allting har sin tid

Published by Mateusz Nowicki on

Det finns ett ord jag ofta använder i samband med begravningar fån predikaren 3:11: ”Allt har han gjort skönt för sin tid, ja han har också lagt evigheten i människornas hjärtan.” Ord av kung Salomo, känd för sin visdom. Verserna innan berättar att ”allt har sin tid”, ett begrepp som blivit använt av de flesta. Tid för sådd, tid för skörd, liv och död….

Jag tror att de flesta människor söker mening o sammanhang i livet. Helt enkelt därför att vi per definition är tänkande och reflekterande människor. Längtan efter Gud, medvetet eller undermedvetet, är i själva verket högst naturligt.
För någon vecka sedan fick Kjell Höglund årets Cornelis Wreesvijk-stipendium. Hans produktion är imponerande, minst 14 fullängdsalbum. Egensinniga, finurliga, allmänmänskliga, absurda texter. Men också rika på bibelns språkbruk om livet, kärleken, döden och evigheten.

Några axplock; Gennesarets sjö, Getsemane, Vän med livet, Bland skurkar, helgon och vanligt folk…..
Jag fascineras av hur han beskriver livets alla labyrinter, både det sjaskiga och destruktiva, men också det vackra och goda. Lyssna gärna på hans låtar, de finns på Spotify.

Han är född i Östersund, bosatt i Västerås sedan många år. Har hunnit bli 75 år, som jag förstår har sjukdom och vacklande hälsa satt stopp för all produktion sedan drygt 10 år.
Min enkla slutsats: det finns så mycket längtan och sökande efter Gud ”där ute”. Och ibland där jag inte förväntat det – jag skäms en smula när jag inser detta. För det är ju faktiskt det som min kära bibel hela tiden har sagt: ”Gud är inte långt borta från någon enda av oss!” Apgostlagärningarna.17:27-28

Med förhoppning att du ska upptäcka att Gud vill vara nära dig, genom hela livet och i evighet!
Lennart Holmner
Vice föreståndare och pastor

Kategorier: Blogg