Tack från Go for Eti

Published by Mateusz Nowicki on

Nu har vi avslutat året upplaga av GoforEti 2020. Vilken insats! Visst är det helt fantastiskt att vara med fast vi varit långt ifrån varandra. Vi hann till och med i tid fram till Addis. Du som har gått, sprungit cyklat samtidigt som du bidragit med pengar till människor i stort behov. Många antog utmaningen, och har också utmanat andra. Hur många var inte ute även när det varit kallt och mörkt, tidiga morgnar eller senare på kvällar. Tack för din insats.

Nere Addis Abeba bor ensamstående mamman Serkie. Hade det inte varit för Corona skulle hon fortsatt sitt dagliga jobb, bl.a. att tvätta andras kläder. Hennes två barn är hemma då skolan är stängt på grund av pandemin. Vad vi gör här Sverige gör skillnad för Serkie och hennes barn. Nu får barnen veta att det finns mat på bordet trots att mamma inte har kunnat jobba på länge. Det finns goda människor över allt. Tänk, vi mår bra av att göra gått. Jag som jobbar inom sjukvården vet att den bästa medicinen är näringsrik mat. Den bästa behandlingen är hopp för morgondagen. Du och jag har fått chansen att vara med och ge mat men även ge hopp. Visste ät det stort. Tack för att du gör gått för andra och sprider upp och glädjen.

Dawit Bekele 
Medlem i Pingst Umeå och ledare för arbetsgruppen GoforEti2020

Kategorier: Medlem