Sämst av alla

Published by Mateusz Nowicki on

Det är inte roligt med statistik alla gånger – särskilt inte för den/de som utpekas. I veckan presenterades en undersökning av alla kommuner i landet angående skolorna. Det var ett tiotal olika kategorier; lärarbehörighet, tillgång till speciallärare, betygsresultat osv. Resultatet redovisades så här på nyheterna i radion: På första plats Övertorneå, sedan Vadstena och Vilhelmina på tredje plats. Så långt allt väl för en genuin och evig(?) västerbottning som jag…..det var inte utan att jag kände en viss stolthet, hurra-vad-bra-vi-är-känslan for genom kroppen. Att det dessutom var små kommuner gladde mig också. “Den som är minst är störst”, som Jesus sade.

Men så ändrades stämningsläget plötsligt – radioreportern tillade: “Av alla 290 kommuner i Sverige är Tibro sämst.” Uthängd, stämplad, dömd till jumbo i hela landet. Jag tyckte synd om de stackars tibroborna – vem vill bo där, vem vill flytta dit överhuvudtaget? Stackars lärare, stackars barn som går i deras skolor…..

Som väl är är statistik inte detsamma som absolut sanning. Nej, verkligheten är alltid mycket mer komplex, mångfasetterad. Tack och lov! Det är säkert fantastiskt fint att bo i Tibro dessutom.

Känner du dig betygsatt, betraktad och analyserad av omgivningen, av livet, av Gud? Håller du måttet, är du först, på tredje plats eller hemska tanke – sämst av alla?!

Jesus mötte en kvinna en gång, utdömd av alla – han såg upp emot henne (Jesus ser ALDRIG ner på en människa!) och sa: Jag dömer dig inte – gå, och synda inte mer! Ledarskapet hänvisade till lagen – dödsstraff – Jesus satte henne fri. 

Vi i Pingstkyrkan tror på ett förvandlat liv – en förvandlad värld. Genom Jesus Kristus kan det ske! Välkommen att ta del av våra gudstjänster, gå in på vår hemsida, slå en signal, skriv en rad.

Med önskan om Guds välsignelse,Lennart Holmner, pastor Pingst Umeå

Kategorier: Blogg