Frukost i morgonmörket

Published by Mateusz Nowicki on

Klockan har ännu inte slagit 9.00 på morgonen men utanför Pingstkyrkan är det full aktivitet sedan en timme tillbaka. Kvinnor och män i olika åldrar bjuds på frukostmacka, varm dryck och får en stund av gemenskap och omsorg. Maria Carmona Brändström, anställd i Härbärget Umeå Nästa, serverar och pratar med alla. Frukostserveringen är en del av samarbetet som Pingst Umeå har med Umeå stadsmission. Innan corona kom serverades frukost inomhus men efter de hårdare restriktionerna hålls serveringen utomhus. Det är kallt, men det finns filtar att värma sig med för den som behöver. Och det finns värme i omsorgen som Maria visar.

Frukostgästerna vill gärna vara med på foto. ”Är jag snygg?” frågar någon. ”Gud är god”, säger en annan. Stämningen är trivsam. Det är tydligt att frukosten och det fina bemötandet är betydelsefullt för gästerna. 

Som kyrka vill vi se den lilla människan och ge till den som nästan inget har. När du ger ett bidrag till kyrkans sociala arbete är du med och ser människor som ingen annan ser. Precis så som Jesus gjorde när han vandrade på jorden. Och gör än idag.

Just nu har härbärget stort behov av hygienprodukter för kvinnor. Skicka sms till 070-2733294 om du vill skänka. (Trosor, bindor, schampo, deo)

Kategorier: Blogg