Mörkret flyr, dagen gryr

Published by Mateusz Nowicki on

Om du fick välja vilken person som helst, vem skulle du vilja vara i berättelsen om Jesus födelse? Jag brukar tänka att jag helst skulle vilja vara Maria. Att få den frågan och i det ögonblicket fyllas av sådant mod att svaret blev “Jag är Herrens tjänarinna, må det ske med mig som du har sagt” är stort. Men att sedan få den inblicken i Jesu liv som hon fick. Förståelse för hans mänsklighet. Hon om någon måste ju veta att Guds son också var en människa. Och samtidigt upptäcka att ur det så tydligt mänskliga fanns en sådan kraft och storhet som var i Jesus måste ha varit mycket speciellt.

Att få bära och skydda Guds eget ord som både Maria och Josef fick göra. Det vill jag också göra. Så vem skulle du vilja vara i berättelsen? Jag vill skicka med den frågan i förhoppning att du finner dig själv indragen i berättelsen om Jesus Kristus. 

Låt oss tro tillsammans med troende i många generationer som det heter i psalmen Stilla Natt

“Mörkret flyr, dagen gryr. Räddningstimman för världen slår, Nu begynner vårt jubelår.
Kristus till jorden är kommen. Oss är en frälsare född.”

God Jul och Gott Nytt År! /
Ulf Sundkvist pastor och föreståndare

Kategorier: Blogg