Hemgruppsledarinfo mars 2021

Published by Mateusz Nowicki on

Kära hemgruppsledare!
Tack till alla ni som hade möjlighet att vara med på den digitala träffen den 4 feb. Det var gott att få se er och hör hur läget är och har varit i de olika hemgrupperna. För er som inte hade möjlighet att delta så nämnde jag att vi inte någon specifik bok som vi rekommenderar för grupperna det här året. Men om din hemgrupp vill utgå från en bok så tveka inte att maila mig så har jag lite boktips. I övrigt kommer vi att fortsätta skicka ut dessa mail med teman utifrån predikan, därför kommer här 4 söndagar.

7/3 Vänskapens berg och dalbana – The roller coaster of friendship.
Det är inte alltid enkelt med vänskap och det är när det börjar skava och gnissla som man verkligen märker om vänskapen är sund eller inte och om den är stark nog att klara sig eller ej.
Samtalsfrågor: Går det att vara vänner trots att man tycker olika? Vad kan vi lära oss av Paulus konflikt med Barnabas och Marcus med tanke på att han verkar ha försonats med dem i 1 Kor 9:6, Kol 4:10 och 2 Tim 4:11.

14/3 Ett ord på vägen – A good word for living
Ibland gör livet att vi för en begränsad tid kommer i kontakt med människor vi aldrig annars skulle vara i kontakt med, det kan vara en hantverkare i hemmet eller en praktikant på jobbet. Läs Apg 8:26-40 detta är ju en väldigt tydlig situation där Filippos får ett uppdrag från Gud att vara redo vid vägen men har inte vi alla fått samma uppdrag, att gå ut och göra alla till lärjungar.
Samtalsfrågor: Har du varit med om något tillfälle där du har fått tala in i en främlings liv eller där en främling fått tala in i ditt? Tror du att dessa situationer även kan hända dig? Hur tror du att man kan se att detta är ett läge från Gud att få tala in i en främlings liv?

21/3 Kärleken skall kallna – The love shall grow cold
Utan att gå in i en fälla där vi börjar försöka räkna ut när Jesus ska komma tillbaka så behöver vi läsa dessa texter och förhålla oss till dem. Det kan vara jobbig läsning men ytterst sett så för de med sig hopp för att när de inträffar betyder det att räddningen närmar sig.  Ett av de tecken som lyfts i Matt 24:1-14 är att laglösheten ska öka och kärleken bland de flesta kommer kallna. Läs och fundera kring frågorna.
Samtalsfrågor: Ser vi laglösheten öka och ser vi kärleken kallna i dagens samhälle? Vad kan vi som kristna göra för att kärleken inte ska kallna bland oss? Vad upplever du som hot för att din egen kärlek gentemot din medmänniska skulle kunna kallna?
Vänligen HLT genom Hanna-Maria

Kategorier: Medlem