Leendet bakom ett munskydd

Published by Mateusz Nowicki on

Jag skulle handla mat en helt vanlig dag för någon månad sedan. Gick bland hyllorna och sökte efter de saker som stod på min inköpslista. Här och var fanns någon i butikspersonalen som var i full färd med att fylla på nya varor. Det brukar komma instinktivt för mig att skicka ett leende och visa uppskattning för att personalen finns där med sin service. Så i vanlig ordning log jag och tittade dem i ögonen. Och då slår det mig att mitt leende syns inte – det göms bakom ett munskydd. 

Efter den händelsen har jag blivit varse samma sak fler gånger. Jag ville le och visa vänlighet men mitt leende var dolt. 

Vi människor behöver varandra, vi behöver ett leende och vänlighet mitt i vardagen. Och det går förstås att visa omsorg och att vi bryr oss om varandra på många olika sätt, med eller utan munskydd. Låt oss fortsätta sprida vänlighet och kärlek både i smått och stort trots omständigheterna omkring oss!

Den största kärleken har Gud själv gett oss genom Jesus Kristus som dog och uppstod för varje människas skull. Guds kärlek är inte dold bakom någonting, den är öppen för dig och fri att ta emot.

Och nu vill jag visa ett vänligt leende till dig och önska dig en Glad Påsk! Fira gärna med oss! Påsk 2021 i Pingst Umeå.

Rebecka Enström
Administratör Pingst Umeå

Kategorier: Blogg