Nu tinar människorna fram

Published by Mateusz Nowicki on

Nu är det vår på riktigt. Snart sommar till och med. Jag älskar våren, det är min favoritårstid. Snön tinar, luften blir varmare och naturen vaknar till liv igen. Varje dag kan jag få se gräsmattan lite grönare, löven på träden lite lite större och ur marken tittar den ena perennen efter den andra upp igen. Och allt ligger framför! Alla soltimmar och all ledig tid med familjen. Våren fick gärna vara längre…

Våren innebär också att människor tinar fram ur sina bostäder igen. Plötsligt hejjar jag till både höger och vänster på grannar som jag inte har sett på flera månader. När det frusna tinar bort möts vi människor igen. Det förundrar mig varje år. Men det öppnar också möjligheter, för när människor möts uppstår också samtalen – om vi väljer att våga djupna. De djupaste samtalen jag haft med mina grannar har varit under vår och sommar. Med tårar i ögonen har vi pratat om livet som smärtar och delat korta glimtar ur livet och jag har fått säga att jag tror på en Gud som vi kan bära allt inför i bön. Samtalen blir så mycket enklare när vi står på var sin sida om busken med trädgårdsredskapen i handen, på gatan med varsin hund i kopplet eller på en gemensam bänk i lekparken – bara så där helt oplanerat.

Jag vill utmana dig denna vår och sommar att ta chansen du också. Våga djupna med människor du möter i din vardag. Dela livet och dela tron. Det behöver inte vara avancerat, det enkla spontana blir ofta det bästa.

Nu tinar människor fram. Låt oss tro att Gud också vill tina frusna hjärtan och låta det eviga livet spira och grönska i människors liv.

Gud välsigne dig!

Rebecka Enström
Administratör Pingst Umeå

Kategorier: Blogg