Grace children

Published by Mateusz Nowicki on

Det var med blandade känslor jag mötte fadderbarnen, fosterfamiljerna, personalen och andra eldsjälar. Vi träffades i mindre grupperingar och förberedde så att alla träffar skulle vara så Corona säkra som möjligt. 

Idag har vi 130 barn i gruppen och även fast jag känner många av dem bra så kan det ibland vara svårt att komma ihåg barnens namn, när man träffas en gång eller i bästa fall två gånger om året. Men lille Dawit är den som vill bli ingenjör, Selam vill bli journalist och Tsion drömmer om att bli pilot en dag. Trots svåra och många utmaningar i livet, har alla barn drömmar om framtiden. Trots fattigdom, sjukdom och Coronarestriktioner och trots att inflationen är över 30%, men skolan har till barnens glädje öppnat upp igen dock bara varannan dag. 

Jag gjorde även ett hembesök hos Bereket 17 år. Han hade just kommit hem efter 10 dagars vistelse på sjukhus bl.a. för cellgiftsbehandling. Mamma Adanech och lillebror Abenezer var så glada när vi träffades, det var mer än ett år sedan vi senast sågs, och Bereket mådde också förhållandevis bra. Han hade då fått sin fjärde behandling mot svår blodcancer. Läkarna försöker verkligen göra sitt bästa nu när allt hopp försvann och framtiden känns osäker. Jag har tänkt mycket på Bekeret, och jag har verkligen längtat efter att få träffa honom. En stor kamp mot cancer med begränsade resurser är inte lätt. 

Tänk om ”Min stora dag” fanns även i Etiopien, som en uppmuntran för hjältar som Bereket. Jag var ändå så glad för att jag kunde lämna en medalj, för att visa hur duktig jag tycker han är, och även ge en hälsning från alla faddrar i Sverige. Medaljen fick jag själv efter Stockholm maraton. Berekets lopp är mycket längre och mycket jobbigare är de 4,2 milen jag sprang. 

Tack Kära faddrar och övriga gåvogivare i Grace Children. Tack du som vi funderar på dela med dig. Ditt stöd betyder så mycket! Nu när allt har blivit dubbelt så dyrt, och när det inte finns något skyddsnät för barnen och foster familjerna är deras enda hopp den hjälp de får från vårt fadderbarn projekt. 

 Funderar du på att du vill  vara med och hjälpa till med fadderbarnen? Det är ok att Swisha eller skicka en gåva till projekt. Tänka om att du börjar stödja Grace Children  egelbunden , varje månad en valfri summa utan krav på bindningstid.  Har du sånt tanke tveka inte kontakta undertecknad om du har funderingar eller frågor.

Swish  123 640 61 10  märka“Grace children”  Bankgiro 160-3737   

Dawit Bekele
Tel: 070-2370239

Kategorier: Blogg