Nya chefer på PMU Second hand

Published by Mateusz Nowicki on

Namn: Birgitta Bengtson, butikschef
Ålder:  52 år
Familj: Gift med Fredrik och vi har fyra barn. Josef, Isak o Elina är vuxna och bor på olika platser i Sverige. Tim är 11 år och går på Hedlundaskolan. 
Läser just nu: Bibeln och Harry Potter
Längtar efter: Att få resa och hälsa på vänner igen.
Bästa second hand fyndet: Här i Umeå i våras är ett par jeans som är originella med dekorband på sidorna och riktigt sköna.

Hur kommer det sig att du hamnade som ny butikschef på PMU?

När vi kom efter att ha jobbat utomlands med min familj  blev jag tipsad att söka tjänsten som butikschef på PMU secondhand. Nu ser jag framemot att vara med och forma en vänlig arbetsplats där många människor får chansen att blomma ut samtidigt som vi både gör en insats för klimatet och stöttar utsatta människor runtom i världen. 

Vad ser du som mest utmanande och vad ser du fram emot mest? Utmaningen blir att kunna fokusera och jobba med de uppgifter där jag kan göra störst skillnad. Jag ser framemot att få jobba med människor…
 Jag ser fram emot att få jobba med människor och tillsammans med medarbetarna och Pingstkyrkan få vara med att göra skillnad både i Umeå och i världen. Utmaningen för mig blir nog att prioritera bland allt spännande som sker.

Vad är det bästa med att jobba med återbruk och människor? Återbruk är så enkelt, en del får glädje av något som andra inte behöver och samtidigt bidrar vi alla tillsammans till en mer hållbar värld. Att dessutom få se hur både verksamheten och människor får utvecklas till sin fulla potential.

Vad gör PMU second hand för skillnad för människor i världen? Tillsammans är vi med och stöttar de som drabbats av ett vulkanutbrott utanför staden Goma i Kongo. Vi är också med i Jemen och delar ut matpaket med bland annat bönor, ris och olja till utsatta familjer i en av världens största humanitära kriser och mycket annat.

Namn: Viktor Helleday, biträdande butikschef
Ålder: 28
Familj: Fru Julia, sönerna Wilner 4 år, Hubert 2 år och en knodd i magen som kommer i juli.
Läser just nu: Garden city – John Mark Comer
Längtar efter just nu: Barn nummer 3.
Bästa second hand fynd: En afrika karta från mormor&morfars vind.

Hur kommer det sig att du hamnade som ny biträdande butikschef på PMU?
PMU Second hand är en fantastisk plattform som ger både prylar och människor en andra chans, det i kombination med att vinsten går till fantastiska arbeten både i Umeå och världen. Typ för bra för att vara sant.

Vad ser du som mest utmanande och vad ser du fram emot mest? 
Flera delar i ens arbetsbeskrivning har jag haft tidigare, men flera är nya. Alltid en utmaning att lära sig nytt och sätta sig in en ny verksamhet.

Vad är det bästa med att jobba med återbruk och människor? 
Wow, stor fråga. Till att börja med är återbruk viktigt för vår miljö och vår syn på konsumtion, men även lustfyllt i form av att återbruk stimulerar ens kreativitet.
Vad gäller att jobba med människor kan jag ibland känna att det är som barnuppfostran. I perioder tungt och komplext, men att få vara med och se människor växa gör allt värt det.

Vad gör PMU second hand för skillnad för människor i världen?
Världen är både här och där. Här på plats ger vi människor en bra plattform att få arbetsträna och eller tjäna, få en plats där de är viktiga och får växa. Vinsten som genereras går sedan till fantastiska arbeten i både Umeå och runt om i världen.