Den blomstertid nu kommer

Published by Mateusz Nowicki on

Den blomstertid nu kommer med lust och fägring stor.
Du nalkas, ljuva sommar, då gräs och gröda gror.
Med blid och livlig värma till allt som varit dött,
sig solens strålar närma, och allt blir återfött.

De fagra blomsterängar och åkerns ädla säd, de rika örtesängar
och lundens gröna träd, de skola oss påminna
Guds godhets rikedom, att vi den nåd besinna
som räcker året om.

Det har varit väldigt kallt den här våren, något som på ett sätt inte har bekymrat mig så mycket. För då har jag, istället för att sitta inne och längta ut i värmen och naturen, kunnat fokusera på det som just då ligger mig för händerna. Men nu, när växtligheten slagit ut, blommorna blommar och solen värmer mitt ansikte då blir inne sittandet nästan ett straff för allt jag vill är ut! Att få vara i naturen och på nytt bli påmind om hur vacker Guds skapade natur är!

Likt texten säger så blir hela naturen pånyttfödd varje år! Och säga vad man vill om höst och vinter men jag tycker det är så häftigt att varje vår/försommar bli påmind om Guds skaparkraft när man får se hur hela naturen väcks till liv igen. Och gör inte även vi människor lite det också? I år är ju ett speciellt år eftersom värmen gått hand i hand med lättade restriktioner så inte nog med att naturen få slå ut i full blom – likaså vi människor.

Så på samma sätt som jag tittar upp och ser naturen på nytt så hoppas jag att både du och jag ska titta upp och se människorna runt omkring oss på nytt igen, med nya ögon som förundras över hur fantastisk Guds skapelse är, kronan på hans verk – människan.

Hanna-Maria Holmefur
Pastor med ansvar för Holmsund och hemgrupper

Kategorier: Blogg