Miss Li hittar inte Instruktionsboken…!

Published by Lennart Holmner on

Vilka intressanta texter! Miss Li, Sveriges mest streamade kvinnliga artist 2020 levererar en rad mycket spännande låtar. Jag avstår att recensera musikstilen, men texterna…..! ”Förlåt”, ”Komplicerat”, ”Lev nu dö sen” är några som sätter fingret på det viktigaste – LIVET. Meningen, innehållet, relationer, förlåtelse. Med låten ”Instruktionsboken” som jag med varm hand lämnar åt dig att läsa, är det som en straffspark mot målet utan målvakt – helt öppet.
”Gick till Kyrkan, fråga prästen, plöjde Bibeln” – men också ”festande i Berlin, lyckopillren, djupt i flaskan” – en ärlig beskrivning av sökande efter MENINGEN.
Hon ger också ”känga” åt oss som säger att vi hittat det vi sökt. ”Det verkar så lätt, för dom som hittat hem, som funnit lösningen”. Här får vi passa oss för självgodhet och förenklingar, svart-vita svar på komplicerade situationer. Ja – jag tror att Jesus är svaret för värld idag! Men livet är verkligen inte lätt för någon – ärligt talat.
Hoppas verkligen att Miss Li och alla som identifierar sig med hennes text hittar svaret i Instruktionsboken – Bibeln. Den stora berättelsen om en Gud som älskar, söker och kan ge människan det djupaste svaret på livets mening. Sista citatet skickar jag med och säger: lycka till, må du finna det!
”Och om jag letar lite till, så hittar jag nog fram.”
Här kommer texten i sin helhet – välsignad augusti!
/Lennart Holmner

Jag har letat
Under stenen bakom trädet bredvid huset
Jag har sprungit flera mil, jag säkert tusen
Men jag har ännu inte lyckats hitta det
Tagit tåget
Till Berlin och jag har festat hela natten
Sköljt ner lyckopillerna med heligt vatten
Men ingenting har ännu fått mig att bli hel
Det verkar så lätt för dom som hittat hem
Som funnit lösningen
Men jag kan bara inte hitta den
Instruktionsboken
För dom som är lost i livet
Den för dom som söker nåt hela tiden
Jag har letat typ överallt men jag kan inte hitta den
Instruktionsboken
Jag har letat (jag har letat)
Djupt i flaskan, logged ned för röda mattan (röda mattan)
Trodde lyckan fanns i kändisarnas slattar
Men hur mycket jag än drack, så blev det stelt
Gick till kyrkan (gick till kyrkan)
Fråga prästen, bad till gud och plöjde Bibeln (plöjde Bibeln)
Gjorde hundra lyckotester i mobilen (i mobilen)
Men det visar bara att jag är rätt skev
Det verkar så lätt för dom som hittat hem
Som funnit lösningen
Men jag kan bara inte hitta den
Instruktionsboken
För dom som är lost i livet
Den för dom som söker nåt hela tiden
Jag har letat typ överallt men jag kan inte hitta den
Instruktionsboken
Har varit så nära att ge upp ibland
Men vet helt säkert att den finns där någonstans
Och om jag letar lite till, så hittar jag nog fram
Det verkar så lätt för dom som hittat hem
Som funnit lösningen
Men jag kan bara inte hitta den
Det verkar så lätt för dom som hittat hem
Som funnit lösningen
Men jag kan bara inte hitta den
Instruktionsboken

Kategorier: Blogg