Varför?

Published by Mateusz Nowicki on

Känner du igen frågan?

Jag tänker att vi alla ställer frågan Varför ibland. Tyst för oss själva, i förtroende hos vänner eller rakt ut i ren frustration. Livet händer och för oss människor är det inte alltid vi förstår varför det ena eller andra fick ske. Och det kan frustrera, få oss att känna ilska, vanmakt eller sorg – ja kanske allt på samma gång.

Ibland undrar jag vad det beror på att Gud lät något jobbigt ske och jag vill veta svaret. Andra gånger tänker jag att det kanske var lika bra att jag inte förstod allting. Men oavsett vilket så är frågan berättigad, den är tillåten och den kan rent av vara nödvändig att uttrycka.

Jag förstår inte hur allting hänger ihop i Guds tanke men jag tror att han har omsorg om oss i allt som livet drabbar oss med. Men just för att jag inte förstår så behöver jag dig. Vi behöver varandra. Vi behöver tillåta oss själva och varandra att dela frustration och svårigheter, att ropa ut Varför – utan att skämmas.

Varken du eller jag är först i världshistorien med att säga Varför. Gud överlever det. Det gör vi också.

Låt oss både glädjas och frustreras. Gud välsigne dig!

Rebecka Enström
Administratör och själavårdsansvarig Pingst Umeå

Kategorier: Blogg