Församlingsinformation dec 2021

Published by Ulf Sundkvist on

Advent

Äntligen är det dags att tända ljusen igen. Hemma i Stöcksjö har vi tjuvstartat. Jag erkänner. Vi började redan under Alla Helgons helg. Och nu tänder vi ännu mer. Mörkret har ingen chans när vi tänder ljus. Sanningen och kärlekens ljus vinner! Alltid! Förr eller senare.

I adventstid firar vi Jesus inträde i Jerusalem och i världen. Vi påminner oss om när han kom, men också att han ska komma tillbaka. Skaparen kommer inte sitta och titta på när världen bryts ner. Även om “födslovärkarna” inför ankomsten kan vara svåra så kommer han. Och det ska vi fira och förbereda.

I år med ett Julspel den tredje advent och med Gudstjänster och samlingar hela vägen. Vi tänker oss också att välkomna alla seniorer till en Julfest på PMU Secondhand den 16 december!

Sedan ska förstås Julen firas i glädje och respekt för det stora budskapet.

Unite – Ungdomskonferens över nyår

För dig som är ung är detta en riktigt bra konferens. För oss andra, något att be och följa med intresse. Nästa år är tanken att Umeå ska vara värd för konferensen.

Bön för 2022

Vi brukar alltid inleda året med bön. Söndagen den 9 januari gör vi till en bönedag med start kl 09 och bönegudstjänst kl 11 där vi med tro på Gud lägger hela det nya året i Guds hand. Men det blir också ett antal veckor av bön varje kväll i kyrkan. Håll utkik och var med. Att vi söker Gud tillsammans gör skillnad!

Årsfest ”Återsamling – Reunion – Hitta hem” med bibelutdelning den 29-30 januari

Om inte Covid 19 sätter stopp så blir det en gemenskapskväll på lördagen. Vi äter något gott tillsammans och möter projektledaren och arkitekten för Framtidens mötesplats. Får underlag till ett inriktningsbeslut. Då kommer vi också presentera budget och huvudtankarna inför för 2022. 

På söndagen firar vi Gudstjänst med bibelutdelning. Har ni barn eller barnbarn som är 7 år och finns i vår gemenskap eller äldre som inte fått någon bibel? Skicka in uppgifter till oss så får de vara med på den festliga utdelningen på Årshögtiden.

Vi tänker att detta kan bli en årsfest som ger riktning för framtiden. Som församlingsledning tror vi att det viktigaste nu och hela nästa år är Återsamling – Reunion där förhoppningen är att många ska hitta hem till Gud och till kyrkan igen eller för första gången. Att vi som har vårt andliga hem i Pingst Umeå får mötas igen, men också att den som söker en andlig gemenskap ska finna den hos oss. Tillsammans med Jesus kan vi råda bot på ensamheten.

Med önskan om Guds rika välsignelse och en riktigt god advent

Ulf Sundkvist
Pastor och föreståndare

Kategorier: Medlem

Ulf Sundkvist

Ulf Sundkvist är föreståndare och pastor i Pingst Umeå men medverkar också regelbundet med gästkrönikor på tidningen Dagens ledarsida. Läs mer av Ulf Sundkvist i tidningen Dagen.