Jesus, vi behöver dig!

Published by Mateusz Nowicki on

Vladimir Putin smålog när han gjorde narr av sin säkerhetsrådgivare i direktsändning. Riktigt otäckt blev det när vi dagen efter såg att Rysslands påbörjade en våldsam invasion av fredliga Ukraina.

Bomber föll. Människor flydde. Människor dog och hela världen oroas nu över konsekvenserna. Det är märkligt att vi i modern tid inte har lärt oss mer. Det är som om människan är obotligt ond. Visserligen säger bibeln att människans natur är delad, att viljan att göra det onda hos oss tyvärr är starkare än viljan och förmågan att alltid göra det goda. Det som sker i Ukraina just nu vittnar om att människan och mänskligheten behöver hjälp och att vi behöver hjälpas åt

Därför skriver vi samhällskontrakt. Vi kommer överens genom gemensamma beslut. Vi stiftar lagar och vi gör allt för att få det att fungera. Men sanningen är ändå den att ondskan varken kan regleras eller förbjudas bort. Ondskan låter sig heller inte skrämmas bort. Det gör skadan bara större.

Därför behövs något annat. Världen behöver en frälsare. Någon som sätter ner foten och säger att det är nog nu till den som angriper, men också någon som kallar till försoning både för förövare och offer. Vi behöver någon som kan göra detta utan tanke på den egna kostnaden och som dessutom, när allt är över, kan bygga ett rike av fred och frihet med verklig rättvisa och jämlikhet

Jag skulle vilja påstå att vi behöver Jesus Kristus. Vi behöver hans sylvassa omdöme, hans omätliga nåd och kraften som förvandlar. Vi behöver Jesus, hans kors och hans uppståndelse. Tron och överlåtelsen till Jesus är den enda vägen. Det är min fasta övertygelse.

Därför vill jag kalla oss till bön. Låt oss be för Ryssland och Vladimir Putin. Låt oss be att hans hjärta förvandlas. Låt oss be för de som drabbas just nu om hopp, tröst och kraft. Jag tänker också att vi ska öppna våra hjärtan om flyktingströmmarna skulle röra sig genom Europa. Vi har erfarenhet av att ta emot många. Vi kan göra det igen.

Jag tänker också att vi skall samlas som församling. Be, offra och tjäna tillsammans i en orolig tid. Så att ingen enda av oss går förlorad varken till kropp eller själ.

Ulf Sundkvist 
Pastor och föreståndare 

Kategorier: Blogg