Internationellt fokus

Published by Hilda Frick on

Nashat Filmon 8 januari

I det Heliga Landet finns cirka 5 miljoner Palestinier varav över hälften är barn under 18! Större delen av dom finns i områden utan någon evangelisk närvaro. Sedan över 15 år har vår församling haft en nära relation och samarbete med Palestinska Bibelsällskapet och vi har både haft en familj utsänd till dom under 3 år, samt i år en volontär som varit med i deras team.

Tillsammans är vi med och sprider hopp och tro i det land där Jesus en gång vandrade men där många nu lever i mörker och hopplöshet. Nu har vi glädjen att få besök av Nashat Filemon som leder Bibelsällskapets arbete och han kommer både förkunna Guds Ord för oss och berätta om hur vi tillsammans är med och bidrar till ett bättre samhälle för de miljoner barn och unga som växer upp i ett område så präglat av konflikt, men där julens budskap bokstavligt föddes och ger hopp även idag!

Pastor Oscar Nkunzimana från Burundi 14-15 januari

I vår församling har vi många medlemmar som har sina rötter i Östafrika i Uganda, Rwanda Burundi och östra delarna av Kongo. Pastor Elie Irambona och vår ungdomsledare Destinee Uwimana är några av dem som tjänar på olika sätt. Det är en stor välsignelse för oss.  

Nu hoppas vi på ett besök av Oscar Nkunzimana, Burundi. Han är inbjuden till den nationella pastorskonferensen som hålls i Stockholm varje år i januari. 14-15 januari besöker han Umeå och oss. Oskar är 51 år gift och har fyra barn, tre flickor och en pojke. Han är pastor och ansvarig för bibelskolan i Kiremba. Burundi är ett land där pingströrelsen har vuxit oerhört starkt – man beräknar att ca 1 miljon burundier är pingstvänner! För sex år sedan invigdes den kyrka som finns i staden, med plats för 12000 människor. 
Vi hoppas nu att alla visumhandlingar ska godkännas så att broder Nkunzimana kan komma till Sverige och Umeå! För hans del blir det första gången att åka till Sverige.

Big Church Weekend med Pastor Getu Ayalew, från Hawassa i Etiopien 28-29 januari

Pastor Getu är känd för sin engagerande och värmande förkunnelse och sin obändiga tro på evangeliet. Han har fått se många under och gått igenom många svårigheter med bevarad tro. Denna helg får vi lyssna till intressant förkunnelse, förbön, gemenskap och ett stort gemensamt lovsångsteam – Läs mer om denna helg HÄR

Kategorier: På gång