Brev från Hamburg

Published by Ingela Johannesson on

Hamburg 2023-04-11 

Hej!

Mars blev en liten lugnare månad på grund av en del inställda träffar, men trots detta har vi fått flera fina möten med människor i området.  

Födelsedagsfest 

För några veckor sedan fyllde en av bulgarerna år. Jag hade bakat en kladdkaka som vi tänkte lämna där hos dem innan vi skulle gå på vår kvällsrunda, men vi kom inte särskilt långt. Hon ville absolut att vi skulle stanna så vi trängdes tillsammans med några sydamerikanska killar som arbetar inom sexindustrin, och de andra bulgarerna i det lilla köket. Vi åt tårta tillsammans. Det skålades, hurrades, smälldes ballonger och kastades konfetti under tiden som bulgarisk musik strömmade ut ur högtalarna. När vi till slut sa att vi faktiskt måste gå, ville hon absolut att vi skulle be tillsammans. Musiken stängdes av och ett lugn infann sig i det lilla köket. Alla var delaktiga i bönen.  

När vi gick därifrån tänkte jag på Jesus som blev anklagad för att han låg till bords med syndarna. Han verkar visst också vara på födelsedagsparty i Hamburg i ett hus där män och kvinnor arbetar som sexarbetare.  

Tacksägelse och bön  

Tacka Jesus för de möten med människor vi fått denna månad. Fortfarande är ett av de stora böneämnena att vi ska få en till medarbetare på heltid eller deltid. Be också för en av tjejerna i teamet. Hon förlorade sin bror i höstas och nu har hon dessutom fått en allvarlig infektion i handen som gjort att hon behövts opereras akut flera gånger och är därför inlagd på sjukhus sedan ett antal veckor. Be även för de tyska tjejerna som vi möter på gatan, för bulgarerna och de andra i området.  

Tack för att ni finns med oss! 

Önskar er Guds rika välsignelse! 

Varma hälsningar,

Marlen Israelsson