God Jul Umeå 2023 

Published by Ingela Johannesson on

Under december gör vi, som tidigare år, en insats för stadens behövande så att fler skall få känna hopp och värme i juletid. Redan nu vill vi informera lite om hur det är tänkt så att fler ska få chansen att vara med och bidra.

Julkonserter 

Dessa konserter är ett mycket bra tillfälle att bjuda med dina vänner till kyrkan, så de kan få hopp och värme och lära känna Jesus. Dessutom är ni med och bidrar till att fler får en God Jul. Pengarna som kommer in går till behövande i vår stad. Datum för konserterna blir den 9 och 10 december kl 18:00. Biljetter säljs här på Tickster, men även på kyrkan, universitetet och PMU. Passa på att bjuda med alla du känner. Mer info kommer framöver.

Dagskassa PMU

Den 2 december besöker Pingst Umeå PMU butiken och presenterar det sociala arbetet i församlingen. Pengarna som kommer in i dagskassan kommer att fördelas till Pingst Umeås sociala arbete. 

Gåvoinsamling

Nytt för i år är att vi under julhelgen skulle vilja välsigna människor som befinner sig på sjukhuset (några utvalda avdelningar) och i skyddade boenden med lite uppmuntran. Här finns chansen för dig, dina vänner och barn att vara med och hjälpa till genom att köpa in julgåvor och lämna in dem till kyrkan så delar vi ut dem. Vi kommer också skicka med en julhälsning från församlingen och ett bibelord. 

Det här kan du köpa: 

Till vuxna: Paradis chokladaskar. 

Till barn: Gosedjur för 200 kr.

               Mindre gosedjur och ritbok/pysselbok för 200 kr.

Bra att hålla sig till summan så att det blir rättvist. Vi önskar att gåvorna kommer oinslagna för att vi ska kunna fördela dem på bästa sätt. 

Datum för inlämning kommer med nästa nyhetsbrev och annonseras även i sociala medier och på gudstjänsterna. Det kommer att gå att lämna in gåvorna vid några tillfällen i samband med gudstjänsterna. 

Sponsorer

Vill du eller ditt företag vara med och stötta och hjälpa till hör av er till oss på:

info@umea.pingst.se 

Projektgruppen för God Jul Umeå genom Linda Arctaedius 

Jag var hungrig och ni gav mig att äta, jag var törstig och ni gav mig att dricka, jag var hemlös och ni tog hand om mig, jag var naken och ni gav mig kläder, jag var sjuk och ni såg till mig, jag satt i fängelse och ni besökte mig.’ Då kommer de rättfärdiga att fråga: ’Herre, när såg vi dig hungrig och gav dig mat, eller törstig och gav dig att dricka? När såg vi dig hemlös och tog hand om dig eller naken och gav dig kläder? Och när såg vi dig sjuk eller i fängelse och besökte dig?’ Kungen skall svara dem: ’Sannerligen, vad ni har gjort för någon av dessa minsta som är mina bröder, det har ni gjort för mig.

Matteus 25:35-40