Sommar, sommar, sommar…

Published by Ingela Johannesson on

Idag när jag skriver, snart på väg till Göteborg och Pingst rådslag, så skiner solen. Värmen strålar mot mig. Tre gubbar är på taket och installerar solceller. Det är härligt att leva. ”I denna ljuva sommartid…”

Lappis närmar sig. Temat är GLÄDJE. Det mesta av planering är på plats. Det kommer bli som vanligt en underbar vecka. Bibelstudier, bön, seminarier, kvällsmöten, nattmöten, barnsamlingar, tonårsträffar och massa mer. På torsdag kväll under Lappis-veckan har vi Älska Norrlands möte med bland annat stipendieutdelningar. Satsa denna vecka. Det är väl investerad tid.

Här kommer lite rapport från några av mina resor sista tiden.

Vindeln

Jag hade den stora förmånen att få besöka Vindeln i april. Här mitt i centrum ligger Centrumkyrkan. Sedan 8 år tillbaka verkar Kristina Andersson som pastor. Vår NFU handledare Dan Öberg finns med också i ledarskapet. 2006 sammanslogs två församlingar, nämligen Missionskyrkan (idag Equmenia) och Pingstförsamlingen och församlingen är numera dubbelansluten.

Man jobbar utifrån inriktningen ”Ett hjärta för varandra och andra”.

Församlingen har ett mycket stort scoutarbete med barn på kö för att få vara med. En utmaning för församlingen är att länka in detta i den ordinarie församlingsverksamheten. Att barn och familjer berörs så det blir en frukt av nya medlemmar.

Församlingen har ca 85 medlemmar. Flera unga familjer. Det var roligt att möta några av dem.

Östersund

I mitten av april vändes mina steg mot Jämtland. Ledardag i Östersund tillsammans med Pelle Hörnmark och ca 40-50 andra ledare från Jämtland med omnejd.

Sebastian Tarkiainen, min gamle medarbetare är föreståndare här och gör ett jättefint arbete tillsammans med sina medarbetare. Sebbe tar också ett stort och fint ansvar för området i stort. Stora ytor, få och ganska små församlingar.

Gäddede

Vilken härlig grupp av människor det finns där. Gruppen är inte så stor, men gemenskapen och kärleken flödar. De bjöd alla på pizza. Ett starkt möte hade vi med mycket uppmuntran och stark närvaro av Gud.

De satsar på samtalskvällar. ”En kväll i fåtöljerna”. Denna gång om förlåtelse. ”Hur förlåter man sig själv när man själv är den som skadat andra.” En polis medverkar, en flicka som skadats av sina föräldrar.

Jag önskar så att denna församling ska få se växtkraft med nya människor. Själv skulle jag trivas så i den gemenskapen.

Nordmaling

Även Nordmalings Pingstförsamling hann jag besöka i april. Alexander Gullersbo är föreståndare här. Här finns också Per-Gunnar Israelsson och Mikael Örnberg kvar. Två tidigare föreståndare. Starkt team.
Alexander och Lovisa ansvarade för lovsången denna dag. Så härligt. I församlingen har man några spännande mötesplatser. En satsning mot ungdomar tillsammans med Salemförsamlingen. 50 ungdomar hade varit på sista samlingen. Även en dagledigsamling dit många människor hittar.

Jag hade också förmånen att få överlämna ett tackdiplom från PMU för gått samarbete under åren.

Ursviken, Brukskyrkan

Nu har Hanna Brännström kommit tillbaka efter sin mammaledighet. Det innebär att min anställning där på 10% avslutats som teamledare. Tack att jag fått varit där.

Nu önskar jag er alla en riktigt skön sommar.

Rolle Pettersson, resande pastor för Älska Norrland

Kategorier: På gång