Hjälp

Jesus sa: Jag var främling och ni tog emot mig, jag var naken och ni klädde mig, jag var hungrig och ni gav mig att äta.
Jesus är tydlig med att om det finns ett stort behov av hjälp och vi har möjligheten att svara på det så är det precis vad vi ska göra. Att t.ex. öppna natt härbärge för att människor ska slippa sova ute för oss är en självklarhet. På dessa sätt erbjuder vi som kyrka hjälp till människor.

Natthärbärge 

Svenska kyrkan och Pingstkyrkan driver i samverkan med Umeå kommun ett natthärbärge som i dagsläget har åtta sovplatser för både män och kvinnor. Verksamheten ligger på Kungsgatan 83.

Öppettider: Härbärget är öppet för nattgäster alla dagar mellan kl 18.00 till 09.00.

Personal finns dagligen på plats mellan kl 08.00 till 09.00 samt mellan kl 18.00 till 21.00. 

Härbärgesvärd Svenska kyrkan
Victoria Öhman
090 – 200 26 07


LP
LP-kontakten vänder sig till dig med beroendeproblem och som vill ha stöd och motivation att förändra din livssituation. Läs mer om LP här.

Om du vill engagera dig eller har frågor kontakta hjalp@umea.pingst.se eller ring 090 – 14 10 10.

Sjukhuskyrkan
Sjukhuskyrkan på Norrlands Universitetssjukhus i Umeå är kyrkornas gemensamma arbete i vården. 
Att komma till sjukhuset kan väcka frågor och tankar om livet och framtiden. Att få ett svårt besked, genomgå en krävande behandling eller att komma nära döden gör människan sårbar. Inom Sjukhuskyrkan finns kunskap och erfarenhet av mötet med människor i olika livssituationer. Sjukhuskyrkani finns också till för den som är närstående. Som närstående kan man oroa sig över hur livet skall bli. Då kan det kännas bra att tala med någon.
Sjukhuskyrkan finns även till för den som arbetar på sjukhuset. När man varit med om svåra situationer på arbetsplatsen kan man behöva samtala om det som hänt. Det kan också handla om helt andra frågor och funderingar. 
Sjukhuskyrkan har beredskap dygnet runt, året om. Du når sjukhuskyrkan via telefonnummer 090-785 00 00. Sjukshuskyrkan har tystnadsplikt och för inga journaler. 
Läs mer om Sjukhuskyrkan här.